Google+ Σήμερα ΤΕΛΕΙΩΣΕ η Κύπρος!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σήμερα ΤΕΛΕΙΩΣΕ η Κύπρος!

Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια
 τα σελίνια μονά και διπλά
 τα μονόλιρα, πεντόλιρα και πού `ντα
 ο πεζεβέγγης που τα `χει στη πούγγα, ω, ω.


του Στρατή Μαζίδη

 Ξημερώματα της 16ης Μαρτίου του 2013 ο οικονομικός Αττίλας πραγματοποίησε εισβολή στην Κύπρο ελέγχοντας από το 6,7% έως το 9,9% της οικονομικής έκτασης του νησιού.

Και τι να πει κανείς για την αξιοθρήνητη κυπριακή ηγεσία που μέχρι προχθές πετούσε πάνω στο τραπέζι το χαρτί της εξόδου από την Ευρωζώνη απορρίπτοντας υποτίθεται την περίπτωση κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων.

Κι αλήθεια, η έκτακτη αυτή εισφορά στις καταθέσεις, τι διαφορά έχει από το κούρεμα επί της ουσίας; Τι κι αν μειώσουν τις καταθέσεις κατά πχ 9,9%, τι να κι αν αφαιρέσουν το 9,9% των καταθέσεων με τη μορφή εισφοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Ο ΥΠΟΙΚ της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής μιλά για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κυπριακής οικονομίας. Κι είναι να αναρωτιέται κανείς αν κι ο ίδιος πιστεύει όσα λέει.
Αν θέλετε να διαπιστώσετε το εύρος της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία που έκανε το κούρεμα εισφορά, απλά κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας:
Αν διαθέτατε έστω ένα ευρώ για κατάθεση θα το στέλνατε στην Κύπρο ή θα το κρύβατε κάπου στην άμμο της Σαχάρα;

Πολλοί ίσως μιλήσουν για τα ρωσικά κεφάλαια, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κτλ. Οι απλοί όμως καταθέτες, κάτοικοι και αλλοδαποί γιατί να πληρώσουν τα χάλια της κυπριακής οικονομίας; Σε τι έφταιξαν αυτοί και θέλουν να πληρώσουν;

Ο κος Σαρρής μπορεί να λέει ότι θέλει. Οι εικόνες των μπλοκαρισμένων ΑΤΜ με τους πανικοβλημένους πελάτες των τραπεζών να προσπαθούν να γλυτώσουν μάταια ότι μπορούν από τις οικονομίες τους θα στοιχειώνει για αρκετά χρόνια την πάλαι ποτέ ευημερούσα Κύπρο της λίρας, των καλών δημοσιονομικών μεγεθών και των θέσεων εργασίας.

Οι δύσκολες ημέρες για την Κύπρο μόλις τώρα αρχίζουν. Κι αν με το καλημέρα η κυβέρνηση του Αναν-στασιάδη αρχίζει έτσι, ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να κρύβεται παρακάτω για μια Κύπρο που δεν είναι πια αυτή που άφησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Σήμερα ΤΕΛΕΙΩΣΕ η Κύπρος. Τα ξημερώματα αποβιβάστηκε ο ευρωπαϊκός Αττίλας.

Και μια έμπνευση της στιγμής:
Τα ευρώ, τα ευρώ, τα ευρούλια
τα κουρέψαν τα καημενούλια
διακοσάρια, κατοστάρια, πεντακόσια
όλα έγιναν τη νύχτα και μούγγα, ω, ω


Πηγή freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.