Google+ Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους Θεσσαλονίκης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους Θεσσαλονίκης

4ωρη στάση εργασίας στις 17/4
Σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 την Τετάρτη 17 Απριλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας σε όλους τους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, μετά από απόφαση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δύο μήνες. 

 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα υπέγραψαν συμβάσεις με  συνθήκες γαλέρας, καθώς ούτε καν κανονική άδεια δεν δικαιούνται. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται από  Μ.Κ.Ο. και τη μερίδα του λέοντος έχει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίοι μπορεί να βγάζουν αγωνιστικές κορώνες κατά της ισχύουσας αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ στην ουσία την υλοποιούν μέσω  των διαφόρων προγραμμάτων. Στόχος τους είναι η ακόμη μεγαλύτερη διάσπαση των εργασιακών σχέσεων, το να συνηθίσουν οι εργαζόμενοι στην περικοπή των δικαιωμάτων τους και η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων  προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι τυχαίο, συμπληρώνουν, ότι τα  προγράμματα αυτά είναι  χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε., μέσω του ΕΣΠΑ και το 5% της χρηματοδότησης μένει κέρδος στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος (ΜΚΟ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ).
Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, κόντρα  στην εξαθλίωση που βιώνουν από την πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ώστε να μην περάσουν οι  αυταπάτες περί συνέχισης των συμβάσεων.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στα πεντάμηνα, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους (κανονικές και αναρρωτικές  άδειες, μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας).

 enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.