Google+ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ. ΣΤΟ Ι.Κ.Α.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ. ΣΤΟ Ι.Κ.Α.

    Αθήνα, 15 Μαΐου 2013

    Αριθμ. Πρωτ.: 452

    Προς:
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
    Ασφάλισης και Πρόνοιας
    κ. Γιάννη Βρούτση
    Σταδίου 29
    101 10 – Αθήνα
   
    Κοινοποίηση:
    Πρόεδρο και Μέλη
    της Ε. Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
    Φιλελλήνων και Γ. Ψύλλα 2
    105 57- Αθήνα


Κύριε Υπουργέ,


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα δηλώσεις και ανακοινώσεις σας περί ένταξης του Ο.Π.Α.Δ. στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.
H έκπληξή μας και η ανησυχία μας έγινε μεγαλύτερη όταν ισχυριστήκατε πως η απόφαση αυτή έχει τη συναίνεση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των εργαζομένων.
Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2013 μετά από σύσκεψη δική σας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας και το Διοικητή του Ι.Κ.Α. στο πλαίσιο του «νοικοκυρέματος» του Ο.Π.Α.Δ.
Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Ο.Π.Α.Δ. αποτελεί ήδη παράδειγμα νοικοκυρέματος και λειτουργεί με το ελάχιστο δυνατό δημοσιονομικό κόστος και  προσωπικό. Ο Ο.Π.Α.Δ. δεν επιχορηγείται από το κρατικό προϋπολογισμό, αντίθετα αποτελεί το βασικό χρηματοδότη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποδίδοντάς του το 93% των εισφορών. Ήδη ολοκληρώνεται η προσπάθεια για τη μείωση του κόστους ενοικίασης κτιρίων με τη μεταφορά τους σε κενά κτίρια καταργηθέντων Δημοσίων Οργανισμών (Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε.) ενώ ο Ο.Π.Α.Δ. διαθέτει και  πέντε (5) ιδιόκτητα κτίρια.
Ο οργανισμός στελεχώνεται και λειτουργεί με το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό 210 Μονίμων Υπαλλήλων και 80 Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου που παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις.
Η συνέχιση της λειτουργίας του Ο.Π.Α.Δ. εξασφαλίζει τεράστιο οικονομικό όφελος, προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς μόνο από την απογραφή που διενεργείται το 2013, και στο 50% αυτής, έχουν εντοπιστεί ήδη περίπου 40.000 παράνομα βιβλιάρια τα οποία άμεσα έχουν διαγραφεί.
Η δήθεν εκμετάλλευση του προβλήματος που υπάρχει στην Αττική (Κεντρική Υπηρεσία) στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων είναι αποκλειστικά ευθύνη του Υπουργείου σας καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχετε ενημερωθεί αλλά  δεν έχετε υιοθετήσει τις προτάσεις των υπηρεσιών του Ο.Π.Α.Δ. για την ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό.  Είκοσι (20) εργαζόμενοι θα είχαν δώσει λύση στο πρόβλημα ενώ η αποδοχή και της δικής μας πρότασης για την δημιουργία δύο (2) ακόμα σημείων εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στην Αττική (Πειραιά και Αγία Παρασκευή) θα είχε αποτρέψει τις άθλιες εικόνες στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Π.Α.Δ. Είναι τουλάχιστον αντιφατικό, κάποιοι να επικαλούνται την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών όταν με τις δικές τους  παραλείψεις συντήρησαν και διόγκωσαν το πρόβλημα.
Ούτε θέλουμε, ούτε θα αποδεχτούμε μία νέα ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Ταμείου στις ατελείωτες ουρές του Ι.Κ.Α. εκτός και αν έχουν καιρό οι υπεύθυνοι του προβλήματος να επισκεφθούν τις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. Χρέος της πολιτικής ηγεσίας δεν είναι να εξομοιώνει προς το χειρότερο τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, αλλά προς το καλύτερο.
Οι δηλώσεις σας ότι η ένταξη του Ο.Π.Α.Δ.  στο Ι.Κ.Α. θα βελτιώσει τις παροχές υπηρεσιών υγείας σε χρήμα προς τους ασφαλισμένους, μόνο σαν αστείο μπορεί να θεωρηθεί, καθώς δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη ούτε εξαγγέλθηκε καμία νέα παροχή. Αντίθετα σύμφωνα και με την οικονομική κατάσταση του Ι.Κ.Α. οι ήδη υπάρχουσες παροχές μπαίνουν σε κίνδυνο καθώς το Ι.Κ.Α. αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τις συντάξεις των ασφαλισμένων του σε αντίθεση με τον Ο.Π.Α.Δ. που είναι οικονομικά υγιής. Βέβαια οι παροχές θα μπορούσαν να διευρυνθούν στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ο.Π.Α.Δ. αν υπάρχει η πολιτική βούληση.
Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρο ότι η βιαστική εξαγγελθείσα λύση δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα και έχει μοναδικό στόχο την καταλήστευση των αποθεματικών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. (685 εκατ. ευρώ πριν και 360 εκατ. ευρώ μετά το PSI) και το ανθρώπινο δυναμικό του Ο.Π.Α.Δ.

Κύριε Υπουργέ,

Οποιαδήποτε προσπάθειά σας για την ένταξη του Ο.Π.Α.Δ. στο Ι.Κ.Α. με την ανάλογη καταλήστευση των αποθεματικών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και του ανθρώπινου δυναμικού του Ο.Π.Α.Δ. θα συναντήσει τη συνολική και δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σας καλούμε να ανακαλέσετε οποιαδήποτε σκέψη σας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην οποία κοινοποιείται η παρούσα επιστολή καλείται να διαψεύσει ότι η πρόταση του Υπουργού Εργασίας έχει τη συναίνεσή της και να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι αποφάσεις της για την πρόταση της κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εμπειρία της ολιγόμηνης λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τα στοιχειώδη εναπομείναντα δικαιώματά τους στην ασφαλιστική και υγειονομική περίθαλψή τους.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

       Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                    Γιάννης  Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.