Google+ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ» ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ» ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

 

    Αριθμ. Πρωτ.: 454


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του Νόμου 4152/2013-Μνημονίου IV «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των Νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» και τους πανηγυρισμούς ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) για την αποδοχή της τροπολογίας του, σύμφωνα με την οποία ΑΝΕΡΓΟΙ θα μπορούν να προσλαμβάνονται για λίγους μήνες από τους Δήμους με μισθό μόλις 427,00 ευρώ για όσους είναι κάτω από 25 ετών και 490,00 ευρώ για τους μεγαλύτερους,  επισημαίνουμε τα πιο κάτω:

Επιβεβαιώνεται η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης για την επιβολή κυρίως στους Δήμους των πιο ακραίων ελαστικών σχέσεων εργασίας με την αποδοχή και την συμμετοχή και της πλειοψηφίας των αιρετών, κυρίως της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται καθημερινά στη λειτουργία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από τις ελλείψεις προσωπικού.

Ο χορηγούμενος μισθός στους νέους «ομήρους» είναι κατά 100,00 ευρώ χαμηλότερος από τον κατώτερο μνημονιακό μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας τις συνθήκες περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού τους επόμενους μήνες και όταν η τρόικα το αποφασίσει.

Η ρύθμιση κοροϊδία δίνει τη δυνατότητα «για προσλήψεις κάποιων ανέργων» με άγνωστες διαδικασίες και κριτήρια για τους πολίτες, γνωστές όμως για τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες καθώς οι προσλήψεις αυτές περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190/1994 (Α.Σ.Ε.Π.).
Με αποδοχές 400,00 ευρώ και κάτω, πλέον οι Έλληνες άνεργοι πρέπει να πανηγυρίζουν καθώς το όραμα του πρώην Πρωθυπουργού να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια, διευρύνθηκε με την τροπολογία Βενιζέλου: ένας εργαζόμενος με 490,00 ευρώ μισθό το μήνα.


Η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία των τριών κυβερνητικών συνεταίρων μπορεί  να είναι η εργασία χωρίς μισθό απλώς και μόνο για να έχουν οι άνεργοι με κάτι να απασχολούνται. Ίσως να το βαπτίσουν και κοινωνική προσφορά, για να μην αυτοκτονούν ή να μην πέφτουν σε κατάθλιψη οι άνεργοι. Ίσως σε μία πιο προωθημένη εκδοχή, οι εργοδότες να ζητούν στο μέλλον από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για να δουλέψουν.


  Συνάδελφοι,


Επειδή όλα τα πιο πάνω δεν είναι πλέον ούτε προβλέψεις αλλά ούτε και αστεϊσμοί είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική που ακολουθείται στο ανθρώπινο δυναμικό κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μόνο στόχο τη διάλυση των υπηρεσιών της, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την επιβολή σχέσεων εργασίας Μεσαίωνα με την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και όλα αυτά στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας, επαναφέροντας στην επιφάνεια ένα άθλιο πολιτικό σύστημα που μας γυρνά σε εποχές φαυλότητας, αναξιοκρατίας και νοοτροπίες που μας έφτασαν μέχρι σήμερα εδώ.

Οι άνεργοι εμπαίζονται, καμία «δεξιότητα» δεν θα αποκτήσουν, ενώ το μέλλον τους θα παραμείνει ζοφερό. Με τη λίγων μηνών απασχόλησή τους ούτε οι άνεργοι, ούτε η Ελληνική κοινωνία μπορούν πλέον να εξαπατηθούν από τις πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Δικό μας πλέον καθήκον δεν είναι μόνο η καταγγελία αυτών των νομοθετικών πρωτοβουλιών που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, αλλά η καθημερινή μας πάλη με μεγαλύτερη ένταση, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση και φτώχεια.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                    Γιάννης  Τσούνης

  Αθήνα, 15 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.