Google+ Φτάνει η Τρόικα τη Δευτέρα! Απαιτούν να απολύονται τουλάχιστον 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι κάθε μήνα μέχρι το τέλος του 2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Φτάνει η Τρόικα τη Δευτέρα! Απαιτούν να απολύονται τουλάχιστον 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι κάθε μήνα μέχρι το τέλος του 2014

Φτάνει η Τρόικα τη Δευτέρα! Απαιτούν να απολύονται τουλάχιστον 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι κάθε μήνα μέχρι το τέλος του 2014
Φτάνει η Τρόικα τη Δευτέρα! Απαιτούν να απολύονται τουλάχιστον 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι κάθε μήνα μέχρι …

- Το λάθος του ΔΝΤ, η ύφεση και η ανεργία δε συγκινεί την τρόικα που φτάνει το πρωί της Δευτέρας με άγριες διαθέσεις

- Απαιτούν ονόματα των υπαλλήλων που θα απολυθούν εδώ και τώρα
- Στο Μέγαρο Μαξίμου η μυστική έκθεση για τις απολύσεις από το Δημόσιο
- Έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο - "Δεν είμαστε έτοιμοι"
Στην Αθήνα επιστρέφουν οι επικεφαλής της Τρόικας το πρωί της Δευτέρας και μάλιστα με άγριες διαθέσεις...
Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ, η Κομισιόν κάνει σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης από τους στόχους που έχουν τεθεί και παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση και τη νέα κόντρα με το ΔΝΤ, επιμένει σε τουλάχιστον 1.500 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, κάθε μήνα, έως το τέλος του 2015. Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν λοιπόν ότι το συνολικό προσωπικό του Δημοσίου θα πρέπει να μειωθεί από τους 727.458 υπαλλήλους το 2012, σε 691.493 το 2013, σε 664.950 το 2014, σε 643.367 το 2015 και σε 624.000 το 2016.
Έτσι η τρόικα επιμένει στην ανάγκη να αποχωρήσουν τους επόμενους 18 μήνες, δηλαδή έως το τέλος του 2014, 26.543 υπάλληλοι, αριθμός που ισοδυναμεί κατά μέσο όρο με 1.474 αποχωρήσεις κάθε μήνα. Το 2014 οι αποχωρήσεις θα είναι 1.798 κάθε μήνα και το 2015 θα είναι 1.613.
Ονόματα εδώ και τώρα απαιτεί η Τρόικα
Παράλληλα, η Κομισιόν αναμένει "εδώ και τώρα" τους καταλόγους με τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο κινητικότητας. Πηγές της Κομισιόν τονίζουν ότι η προθεσμία έχει ήδη εκπνεύσει και οι εκπρόσωποι της τρόικας διαμηνύουν ότι "έφτασε η στιγμή της αλήθειας". Οι δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις και η πρωτοφανής ανεργία δεν αποτελούν επαρκή λόγο για την Κομισιόν για να καθυστερήσει το πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και να τηρηθούν επακριβώς τα χρονοδιαγράμματα για μείωση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο 2010-2015 και κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων το 2013.
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα σκληρή στάση τηρεί η Κομισιόν και στο θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο, οι οποίες θα πρέπει να φτάσουν τις 4.000 έως το τέλος του χρόνου με εμπροσθοβαρή μάλιστα τρόπο. Δηλαδή, 2.000 υπάλληλοι θα πρέπει να αποχωρήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2013 και άλλοι 2.000 υπάλληλοι το τέταρτο τρίμηνο.
Για το 2014 οι αποχωρήσεις θα φτάσουν τις 11.000, με 1.000 υπαλλήλους να αποχωρούν το πρώτο τρίμηνο, 4.000 το δεύτερο τρίμηνο, 2.000 το τρίτο τρίμηνο και 4.000 το τέταρτο τρίμηνο.
Παράλληλα, στην Κομισιόν εξακολουθεί να υπάρχει δυσαρέσκεια για τα υψηλά ποσοστά αποχής από την εργασία στο Δημόσιο, αλλά και για την έως τώρα ατιμωρησία όσων εισήλθαν παράνομα στο Δημόσιο, δηλαδή είτε χωρίς εξετάσεις είτε πλαστογραφώντας δικαιολογητικά.
Ειδικά για αυτή την κατηγορία, η Κομισιόν επιμένει σε απολύσεις με την προβλεπόμενη προσφυγή στη Δικαιοσύνη που θα οδηγήσει και στην αντικατάστασή τους από νέους με προσόντα.
Από την άλλη, έντονη ανησυχία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο εν όψει της αυριανής έναρξης των διαπραγματεύσεων με τους τροικανούς αφού κυβερνητικός αξιωματούχος παραδέχεται ότι "δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι" σχετικά με τους 2.000 υπαλλήλους που πρέπει να δουν την έξοδο από το Δημόσιο μέχρι το Σεπτέμβριο.
Μυστική έκθεση στο Μαξίμου για 4.000 απολύσεις
Προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 2.000 απολύσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, μυστική έκθεση συντάχθηκε και παραδοθηκε στο Μέγαρο Μαξίμο. Η έκθεση περιλαμβανει την απόλυση 1.500 υπαλλήλων από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή  gr.news.yahoo.com

1 σχόλιο:

  1. Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
    Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
    Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.