Google+ Η ρουλέτα γύρισε.. Η μπίλια έκατσε στην Δημοτική Αστυνομία.Η Αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η ρουλέτα γύρισε.. Η μπίλια έκατσε στην Δημοτική Αστυνομία.Η Αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις προσταγές της τρόικα συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες όλων μας, με πειθήνιο εκτελεστικό όργανο την ελληνική κυβέρνηση, έστω και με αλλαγμένη σύνθεση. Τη σκυτάλη στην «κούρσα» των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, με άλλα λόγια της περαιτέρω εξαθλίωσης ομάδων της ελληνικής κοινωνίας πήρε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεπικουρούμενος όπως πάντα από τον «διαπραγματευτή» υπουργό των Οικονομικών. Αυτή τη φορά, γύρισε τη ρουλέτα κι η μπίλια έκατσε στην Δημοτική Αστυνομία. 
Το «σχέδιο» είναι το εξής: 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί θα μπουν σε μία «δεξαμενή» κινητικότητας απ’ τους οποίους κάποιοι θα περάσουν στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από αξιολόγηση. Ο χρόνος της κινητικότητας θα μειωθεί στους εννέα μήνες. Όσοι δεν καταφέρουν να περάσουν στην ΕΛ.ΑΣ., απολύονται.  
Οι άνθρωποι όμως, δεν είναι υγρό καύσιμο που μπαίνει σε «δεξαμενή» για να αδειάζεται αργά αλλά σταθερά, είναι η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ λειτουργίας του δημοσίου τομέα, που καθημερινά δίνουν το καλύτερό τους εαυτό. 
Κάποιοι ίσως βιαστούν και θα ρωτήσουν: «Μα καλά, δεν υπάρχει κανένας ανάξιος, τεμπέλης, αναποτελεσματικός δημόσιος υπάλληλος;» Υπάρχει και μάλιστα σε ποσοστό ανάλογο των ανάξιων, ανίκανων και τεμπέληδων του ιδιωτικού τομέα. «Ε, τότε γιατί να υπάρχει προστασία αυτών των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα;», θα ρωτήσει πάλι κανείς. Γιατί δυστυχώς οι πάνω από όλα ανίκανοι  και αναποτελεσματικοί πολιτικοί μας επέλεξαν αντί του ορθού, που είναι η αντικειμενική αξιολόγηση, για ακόμα μια φορά το «σύντομο» και δυστυχώς ισοπεδωτικό τρόπο της οριζόντιας επιλογής.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να θυσιάζει τους εργαζομένους στο βωμό της τρόικα, καταργώντας υπηρεσίες χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των Ο.Τ.Α. όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και το κυριότερο, οδηγώντας τους περισσότερους με διαδικασίες εξπρές στην καλύτερη περίπτωση σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού για εννέα μήνες και στη συνέχεια μεγάλο ποσοστό εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας να οδηγείτε στην ανεργία. 
Και αν τον Νοέμβριο του 2012 η δικαιολογία ήταν οι εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις -ακόμα κι αν όταν κάποιοι από τους συναδέλφους προσλήφθηκαν δεν υπήρχε ο ΑΣΕΠ-, τώρα η δικαιολογία είναι ακόμα πιο έωλη… Πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός 12.500. Με τι θα τον συμπληρώσετε κύριοι αυτόν τον αριθμό; Με πατάτες και κρεμμύδια ή με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
Οι πρώτοι εργαζόμενοι που βιώσαμε την άδικη μεταχείριση παύσης των καθηκόντων μας εν μια νυκτί και τον καθημερινό αγώνα να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις, με το 75% του μισθού, δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία .
Επειδή κάποιοι θα υποστηρίξουν μιλώντας εξ ονόματός τους αλλά χωρίς να τους αντιπροσωπεύουν καθόλου, ότι το 75% του βασικού μισθού είναι 75% περισσότερο απ όσα παίρνουν οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα που προσπαθούν να επιβιώσουν με μηδενικό εισόδημα μετά το πέρας της επιδότησης ανεργίας, εμείς θα απαντήσουμε ότι ποτέ το λάθος δεν το συμψηφίζεις με έγκλημα. Απλά όσοι τα διαπράττουν να θυμούνται ότι στη μνήμη μας κανένα από τα δύο δεν παραγράφεται.
Η Αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.
 

2 σχόλια:

  1. περαστικα .....εσεις τους ψηφιζατε τοσα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για στακα ρε παιδιά.
    Εσείς οι Δημοτικοί αστυνόμοι, μέχρι πρότεινος δεν ερχόσαστε με υφος και μας γράφατε για ψίλου πήδημα ;
    Ρε νεαρόπαιδα Δημοτικοί αστυνόμοι, είχατε καβαλίσει το καλάμι, μας ειχατε εξοργίσει και τώρα ζητάτε την ..συμπαραστασή μας ;
    Ελάχιστα προσφέρατε και είσασταν εχθρικοί μέχρι πρίν εναν μήνα μ΄ολους εμας , κτυπάγατε την κλήση με τουπέ και μας γράφατε, χωρίς να σκεφτήτε αν είχαμε το γάλα για τα παιδιά μας ..

    Ενας Δημότης Αθηναίος
    * Ισως όχι ολοι σας, αλλά αρκετοί, πάντως δεν εχετε γενικά την εξωθεν καλή μαρτυρία στην Αθήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.