Google+ Πότε δικαιούνται αποζημίωση οι σχολικές καθαρίστριες που μεταφέρθηκαν στους δήμους
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πότε δικαιούνται αποζημίωση οι σχολικές καθαρίστριες που μεταφέρθηκαν στους δήμους


 Απο το localit.gr

Συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν οι σχολικές καθαρίστριες που έχουν μεταφερθεί στους δήμους προκειμένου να λάβουν αποζημίωση για το διάστημα που είχαν απασχοληθεί με συμβάσεις σε άλλες υπηρεσίες.
Με έγγραφό της η αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απαντά και για τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζονται τα έτη προϋπηρεσίας για τη συνταξιοδότηση. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι στους συνταξιοδοτηθέντες καθαριστές υπολογίζεται τόσο ο χρόνος προϋπηρεσίας στο δήμο, όσο και ο χρόνος προϋπηρεσίας στο υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα στην απάντηση του Γενικού λογιστηρίου τονίζεται ότι αρχική προϋπόθεση για να δικαιωθεί κάποιος  και να λάβει αποζημίωση είναι να υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά το χρόνο της απόλυσής του από την υπηρεσία.  Ωστόσο στο έγγραφο επισημαίνεται ότι προϋπηρεσίες που τυχόν έχουν ληφθεί υπόψη για μισθολογική εξέλιξη δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της αποζημίωσης καθόσον η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται από τον τελευταίο εργοδότη και με βάση το χρόνο υπηρεσίας του στην υπηρεσία από την οποία απολύεται.
Εξαίρεση αποτελεί μόνο στη περίπτωση κατά την οποία υπάρχει ειδική διάταξη νόμου στην οποία προβλέπεται αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας για όλες τις συνέπειες.
Στις περιπτώσεις αυτές ανήκουν οι διατάξεις μεταφοράς των υπαλλήλων από τον έναν φορέα στον άλλο καθώς και διατάξεις που κατατάσσουν προσωπικό από έργου ή ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα για τον υπολογισμό της αποζημίωσης του άρθρου 204 του Ν. 3584/2007, στους συνταξιοδοτηθέντες σχολικούς καθαριστές –καθαρίστριες που μεταφέρθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στους δήμους θα ληφθεί υπόψη:
α) όλη η προϋπηρεσία τους στο Δήμο
β) όλη η προϋπηρεσία τους στο Υπουργείο Παιδείας μετά την κατάταξη τους στην κατηγορία Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου  και
γ) ο χρόνος των 24 μηνών που λήφθηκε υπόψη προκειμένου να ενταχθούν στις διατάξεις του 164/2004.
Αναλυτικά η απάντηση απο την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους


Αποζημίωση σχολικών καθαριστριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.