Google+ Εγκύκλιος - φωτιά ακινητοποιεί τα δημοτικά οχήματα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Εγκύκλιος - φωτιά ακινητοποιεί τα δημοτικά οχήματα!

Οι οργανομένες υπηρεσίες το γνωρίζουν ήδη και έπραξαν τα δέοντα, οι υπόλοιπες ας επιληφθούν για να μην έχουν προβλήματα.
Φυσικά υπάρχουν και δήμοι που πραγματικά έχουν πρόβλημα όπως διαβάζουμε παρακάτω.



Τα πάνω κάτω στον τρόπο λειτουργίας των δήμων φέρνει μία εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπάρχει από το 1983, ωστόσο... κάποιος ιθύνων νους του, αποφάσισε να τη βάλει σε εφαρμογή τώρα!
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, απαγορεύεται σε οχήματα των δήμων να κάνουν πάνω από 1.200 χιλιόμετρα μηνιαίως. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και αναμένεται να απασχολήσει την επικαιρότητα τις επόμενες ημέρες καθώς πολλοί δήμαρχοι δεν το έχουν ακόμα... ανακαλύψει. Ο δήμαρχος Βιάννου, μιλώντας στο cretalive, υποστήριξε ότι η εφαρμογή της παράλογης, όπως τη χαρακτήρισε, εγκυκλίου, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς στον δικό του δήμο τα οχήματα κάνουν ημερησίως τουλάχισον 200 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κινούνται λίγες ημέρες και τις υπόλοιπες να τραβούν χειρόφρενο, αφήνοντας αποκομιδή απορριμμάτων, ακόμα και μεταφορά μαθητών στον αέρα! 
Ο κ. Μπαριτάκης απέστειλε επιστολή στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, την οποία κοινοποιεί και τον Υπουργό, ζητώντας τους μεταξύ άλλων να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Η επιστολή του δημάρχου Βιάννου:

Κύριε Γενικέ

Σύμφωνα με την από 1155/ 05-03-2013 που αναφέρεστε για την κατανάλωση των καυσίμων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων των Δήμων.

Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αριθ. πρωτ ΦΟ21/573/5373 τα μεταφορικά μέσα του Δήμου δεν μπορούν να υπερβούν τα 1200 χιλιόμετρα τον μήνα.

Για τον Δήμο μας σημαίνει ότι από το πρώτο δεκαπενθήμερο θα τίθενται εκτός λειτουργίας τα
απορριμματοφόρα καθώς και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τα νήπια από άλλους τους οικισμούς του Δήμου στον Παιδικό σταθμό.

Αυτό γιατί οι αποστάσεις των οικισμών είναι μεγάλες από Τέρτσα –Αφρατί που είναι διαδρομή
είναι 70 χιλιόμετρα άρα χρειάζονται τα ίδια και στην επιστροφή.

Αν δηλαδή ισχύει αυτό που ερμηνεύεται στην Υπουργική απόφαση 1450/550 ΦΕΚ Β93/3.3.1982 τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ούτε την αποκομιδή των απορριμμάτων ούτε την μεταφορά μικρών νηπίων στον Δημοτικό Παιδικό σταθμό.

Άρα θα αναλάβετε τις ευθύνες σας για του κινδύνους δημόσιας υγείας που θα παρουσιαστούν αφού σύμφωνα με τις οδηγίες σας πρέπει τα οχήματα να ακινητοποιούνται όταν συμπληρώσουν το όριο των 1200 χιλιομέτρων.

Κύριε Γενικέ

Παρακαλούμε να μας βρείτε λύση άμεσα

1. Πως θα γίνετε η αποκομιδή των απορριμμάτων
2. Πως θα μεταφέρονται τα νήπια στον Παιδικά σταθμό
3. Πως θα αποκαθίστανται οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης κ.λ.π.

Αναμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω και μάλιστα άμεσα αφού τις επόμενες μέρες τα οχήματα του Δήμου θα ακινητοποιηθούν.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.