Google+ Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου και ΕΛΜΕ Χίου: Υπογράψτε για τη μη εκποίηση του αεροδρομίου και λιμανιών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου και ΕΛΜΕ Χίου: Υπογράψτε για τη μη εκποίηση του αεροδρομίου και λιμανιών

Κοινό κάλεσμα απευθύνουν  προς φορείς και πολίτες ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου και η ΕΛΜΕ Χίου προτρέποντάς τους  να συνυπογράψουν  κείμενο, για τη μη εκποίηση του αεροδρομίου και λιμανιών.
Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:
«Όχι στην Εκποίηση των Δημοσίων Υποδομών της Χίου
Δημοκρατικός Σχεδιασμός και Διαφανείς Διαδικασίες
για Αεροδρόμιο και Λιμάνια
Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διάλογος στην κοινωνία της Χίου, χωρίς συζήτηση στους θεσμούς αυτοδιοίκησης της Χίου αλλά και χωρίς κάποια ενημέρωση των φορέων μέσα από τους οργανώνεται η οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού (π.χ. οικονομικά και τεχνικά επιμελητήρια), έχει δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του νησιού με συνοπτικές διαδικασίες, μέσω ενός θεσμού (ΤΑΙΠΕΔ) που σχεδιάζει χωρίς γνώση των πολιτών του νησιού.
Ποιος εγγυάται ότι το αεροδρόμιο του νησιού δεν θα παραχωρηθεί σε κάποιον ιδιώτη που θα το υποβαθμίσει επειδή θα αποκομίσει μεγαλύτερο κέρδος από την αναβάθμιση των άλλων αεροδρομίων που θα του παραχωρηθούν ως πακέτο; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα ανεβούν τα τέλη χρήσης, όπως στο ιδιωτικοποιημένο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος, με αποτέλεσμα τα πανάκριβα ήδη εισιτήρια να γίνουν απλησίαστα, με συντριπτικές επιπτώσεις για το νησί και τις ανάγκες του; Ποιος θα εγγυηθεί ότι ο αγοραστής τους δεν θα αξιοποιήσει τη στρατηγική αυτή υποδομή για εμπορικές χρήσεις που θα ανταγωνίζονται και θα συρρικνώνουν την αγορά της Χίου; Ποιος θα εγγυηθεί ότι με την παραχώρηση αυτή δεν θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα ως προς τον ιδιωτικό έλεγχο των προσωπικών δεδομένων των επιβατών-πολιτών της Χίου ή και ως προς την εθνική ασφάλεια μιας ακριτικής και νησιωτικής περιοχής; Ποιος θα αποτιμήσει την αξία του αεροδρομίου;
Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα μας υποχρεώνουν να απαιτήσουμε να σταματήσει αμέσως η διαδικασία εκποίησης του αεροδρομίου του νησιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Την αδιαφανή και πολλαπλά προβληματική διαδικασία της ανεξέλεγκτης ιδιωτικοποίησης των κρίσιμων υποδομών του νησιού να αντικαταστήσει τώρα ο δημοκρατικός σχεδιασμός, με διαφανείς διαδικασίες, τόσο για το αεροδρόμιο όσο και για κάθε άλλη υποδομή που επιχειρείται ή θα επιχειρηθεί να παραχωρηθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Με ευθύνη των φορέων του νησιού και της αυτοδιοίκησης να ανοίξει τώρα ένας διάλογος για δημόσιες υποδομές (αεροδρόμιο και λιμάνια), αναβαθμισμένες, στην υπηρεσία της οικονομίας και της κοινωνίας του νησιού.
 
Οι υπογράφοντες
Πηγή alithia.gr 
 
σ.σ. Συνχαρητήρια γαι την πρωτοβουλία,έτσι πρέπει να λειτουργούν απο κοινού οι τοπικές κοινωνίες και οι συλλογοι των εργαζομένων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.