Google+ Με λένε Γιώργο, είμαι άνθρωπος κι όχι αριθμός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Με λένε Γιώργο, είμαι άνθρωπος κι όχι αριθμός.

sxolikoi fylakes apolyseis

Με λένε Γιώργο. Είμαι 42 χρόνων, σχολικός φύλακας.

Όχι δεν πήρα την δουλειά χαριστικά. Αν και στην κατάσταση μου, για να θρέψω τα 4 παιδιά μου, θα φιλούσα και κατηρουμένες ποδιές. Εργαζόμουν ως οδηγός φορτηγού, όσπου με χτύπησε η σκλήρυνση κατά πλάκας. Λόγω της αρρώστειας μου, μπήκα σε αυτή την θέση, υπάρχει Νόμος για αυτές τις περιπτώσεις, υπήρχε τουλάχιστον, δεν ξέρω αν τον καταργήσανε τώρα.
Η γυναίκα μου, δούλευε ως καθαρίστρια σε συνεργείο καθαρισμού, χωρίς ασφάλιση φυσικά, απαίτησε τα δικαιώματα της, τους πίεσε, τους κατήγγειλε και με την πρώτη ευκαιρία την διώξανε τάχα μου λόγω κρίσης. Πάλι καλά, θα μπορούσε να έχει την τύχη της Κούνοβα. Εννοείται πως μπήκε στα μαύρα κατάστιχα και δεν ξαναβρήκε δουλειά.
 
Σας ακούω να εύχεστε την απόλυση μου, να μου κουνάτε το δάχτυλο επιτιμητικά, να με διασύρετε ως τεμπέλη, βολεμένο, κομματόσκυλο. Και το χειρότερο, όλα αυτά τα ακούν και τα παιδιά μου, τρέμω μήπως πες - πες, αρχίσουν να αμφιβάλλουν για τον πατέρα τους.
 
Δεν θα σας πω τον μισθό μου, γιατί ντρέπομαι. Δεν θα σας πω πόσο μου κοστίζει η αρρώστεια μου, τα ξέρετε. Δεν θα σας ρωτήσω πως θα σωθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αν εγώ απολυθώ, επειδή δεν πρόκειται να σωθούν.
Ένα μόνον θα σας πω! Με λένε Γιώργο, είμαι δημοτικός υπάλληλος, σχολικός φύλακας, ένας φτωχός, τίμιος, σοβαρά άρρωστος άνθρωπος κι όχι αριθμός.

Πηγή alfavita.gr

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ συνάδελφε Γιώργο.Περιμένεις να συγκινηθεί κάποιος με την ιστορία σου;Μας συμπαραστάθηκε κανείς όταν για 5 χρόνια δουλεύαμε για 600 σχεδόν Ευρώ χωρίς ένσημα,νυχτερινά,εξαιρέσιμα,χωρίς Δώρα Χριστούγεννα-Πάσχα-άδεια και επίδομα;
    Μας κατηγορούν ότι είμαστε βολεμένοι.Ποιοί;Αυτοί που βολεύτηκαν να αισθάνονται ασφάλεια για τα παιδιά τους,αυτοί που είδαν να σώζονται σχολεία από βανδαλισμούς,αυτοί που είδαν να μένουν ανοιχτές οι αυλές των σχολείων τα απογεύματα για να παίζουν εκεί τις ελεύθερες ώρες τα παιδιά τους.
    Ναι είμαστε βολεμένοι στις επιθέσεις εξωσχολικών,ναρκομανών που είχαν κάνει στέκια τις αυλές των σχολείων.Ήταν βολεμένος ο συνάδελφος που έφυγε μαχαιρωμένος από πρεζόνι.
    Αν τους ενόχλησαν αυτές οι βολές καλά κάνουν και μας στέλνουν στσ σπίτια μας.
    Είμαι ο Πέτρος σχολικός φύλακας περήφανος για την δουλειά που έκανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.