Google+ Ληξιαρχική Πράξη …τέλους για τέσσερις υπαλλήλους από τον «συνήγορο του πολίτη».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ληξιαρχική Πράξη …τέλους για τέσσερις υπαλλήλους από τον «συνήγορο του πολίτη».

Με πολύ μεγάλη ευκολία ο πρώην συνήγορος του πολίτη και δήμαρχος Αθηναίων -για λίγους μήνες ακόμα- κ. Γιώργος Καμίνης, απομάκρυνε τέσσερις υπαλλήλους από το Ληξιαρχείο Αθηνών με αφορμή την ιστορία της μικρής Μαρίας. Δεν θα σταθούμε στο ποιος ευθύνεται και πώς βρέθηκε η μικρή στην οικογένεια των Ρομά, θα σταθούμε όμως στην ευκολία του Δημάρχου να αποψιλώνει υπηρεσίες με την πρώτη ευκαιρία, με οποιαδήποτε αφορμή και με οποιοδήποτε τρόπο, είτε αυτός είναι η λήξη σύμβασης, είτε η διαθεσιμότητα, είτε …αλήθεια αυτό το χθεσινό πώς ακριβώς χαρακτηρίζεται; Γιατί χθες ξηλώθηκαν τέσσερις υπάλληλοι έμπειροι, τυπικοί, με μεγάλη προϋπηρεσία και γνώστες του αντικειμένου. Γιατί ξηλώθηκαν; Τι παράνομο/παράτυπο έκαναν;

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η υπάλληλος που υπέγραψε την ληξιαρχική  πράξη γέννησης της Μαρίας, την συνέταξε με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης. Τι λέει όμως ο νόμος για τη σύνταξη ληξιαρχικών πράξεων; Η παράγραφος 1 του άρθρου 20 του νόμου 344/76 (περί ληξιαρχικών πράξεων) αναφέρει ότι εφόσον δεν υπάρχει το πιστοποιητικό γέννησης από τον γιατρό/μαιευτήρα η δήλωση της γέννησης στο ληξιαρχείο γίνεται με υπεύθυνη δήλωση. Τόσο απλά! Δηλαδή αντί να αλλάξουμε το νόμο που είναι ανεπαρκής, αλλάζουμε τον υπάλληλο!

Απ’ την άλλη βέβαια, πλησιάζουν και εκλογές και πρέπει ο κ. Καμίνης να δώσει τροφή στον λαό του για να πάρει κάποια ψηφαλάκια! Και τι καλύτερο από τους "χαμηλών προσόντων" υπαλλήλους του!

Προφανώς ο Δήμαρχος Αθηναίων λειτουργεί με γνώμονα τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων, επιλέγει να γίνεται αρεστός στους τηλεεισαγγελείς και όχι χρήσιμος στην πόλη του. Εξάλλου, για το αν υπήρξε χρήσιμος στην πόλη του θα κριθεί πολύ σύντομα.

ipalliloiidax.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.