Google+ Εργαζόμενοι ΟΤΑ σε διαθεσιμότητα: πως ο Δήμος πληρώνει το 25% που κόβει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Εργαζόμενοι ΟΤΑ σε διαθεσιμότητα: πως ο Δήμος πληρώνει το 25% που κόβει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Για «ασέβεια από πλευράς της κυβέρνησης στις αποφάσεις των δικαστηρίων» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση για το κούρεμα κατά 25% των αποδοχών των υπαλλήλων ΙΔΑΧ από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Συγκεκριμένα από το Νοέμβριο που ψηφίστηκε ο νόμος για τη διαθεσιμότητα στους εργαζόμενους που ενταχθήκαν στη ρύθμιση αυτή μειώθηκε ο μισθός τους κατά 25%.
Πάντως ο Δήμος Χίου με νόμιμο τρόπο προχωρεί στην πληρωμή και του 25%, αφού εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι δημοτικοί υπάλληλοι Λέσβου και Χίου (φώτο έξω από το πρωτοδικείο Χίου την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής), προσέφυγαν στα δικαστήρια και το δικαστήριο το Γενάρη αποφάσισε την παραμονή τους στη θέση εργασίας τους και την αμοιβή με το 100% των αποδοχών τους.
Εδώ όμως και δύο μήνες και ενώ οι Δήμοι τόσο της Λέσβου όσο και της Χίου συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις του δικαστηρίου και εκδίδουν εντάλματα πληρωμών για το σύνολο των αποδοχών, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών επιστρέφει τα εντάλματα μειωμένα κατά 25%.
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την απάντηση από τον κύριο Μανιτάκη ότι αρμόδιο είναι το Υπουργείο Οικονομικών.
«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Χίου Αλέκος Γαϊτάνος, την ίδια ώρα που με εγκύκλιό της η Ενιαία Αρχή Πληρωμών που εποπτεύεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί τις υπηρεσίες να πληρώνουν με περικοπή τους μισθούς των εργαζομένων, το ίδιο το Υπουργείο λέει ότι την ευθύνη την έχει το Υπουργείο Οικονομικών. Ο δήμος της Χίου έχει έννομο συμφέρον να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου καθώς σύμφωνα με το πρωτοδικείο για κάθε μέρα που δε θα υλοποιεί την απόφαση θα πληρώνει πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε να πληρώνει στους 13 ΙΔΑΧ το υπόλοιπο 25% με συμπληρωματικό ένταλμα πληρωμής, διαδικασία που δικαιολογεί ο νόμος στους δήμους για παρόμοιες υποθέσεις με εκκρεμότητες δικαστηρίων».
Εντωμεταξύ ο Δήμος Χίου έχει στείλει εξώδικο για το θέμα αυτό στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών από την οποία δεν έχει ακόμα πάρει απάντηση.
Ο δήμος Λέσβου δεν έχει λάβει ακόμη ανάλογη απόφαση.

Πηγή  chiosnews.com

1 σχόλιο:

  1. ο δημος λεσβου το εκανε αυτό. το τει ηρακλειου που μας δουλευε ψηλό γαζί μέχρι τελευτάι στιγμή , ότι τάχα μου θα βρούν τρόπο να δώσουν τα χρήματα πότε θα το κάνει???? και το ποιό ασιχρό της υπόθεσης ειναι οτι ο κύριος δικηγόρος να μπορώ να τον αποκαλέσω ετσι μας παραμύθιασε οτι ταχα μου θα πρεπει να κανουμε λαλη μυνηση γιατην διεκδικηση των χρημάτων. κατι που ειναι ψεμα. γιατι η αγωγη που ειχε κοινοποιηθει τον φλεβαρη εννατιον του τει ανεφερε μεσα και για την καταβολή του 25% ... αυτοι οι κύριοι οι οποιοι δεν εχουν φιλότιμο πάνω τους σε ποιον θα λογοδοτήσουν????????? γιατι το ποιο σωστό ηθικό και εντιμο θα ηταν να ξεκαθαρισουν απο την αρχη οτι δεν εχουν προθεση να κανουν καμια κίνηση και οποιος ηθελε απο εμας να παει στο σπιτι του και να παιρνει το 75 τις εκατό... και οχι να προσφερει υπηρεσίες <,δωρεά>>,/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.