Google+ Άμεση αλλαγή του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς στους ΟΤΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Άμεση αλλαγή του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς στους ΟΤΑ


    Αθήνα, 30.04.2013      
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr,
             adedy1@adedy.gr    ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 170   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

παιδικοι σταθμοι αλλαγη ωραριου Πρόκειται για μια πρωτόγνωρα κακή νομοθετική ρύθμιση που μόνο φανατισμένη και εχθρική προς την παιδική ηλικία αντίληψη θα μπορούσε να την σκεφτεί ή ενδεχομένως ένα τεράστιο έλλειμμα γνώσης, για συνέπειες δυσμενέστατες σε δίχρονα και τρίχρονα παιδάκια.
Είχαμε εκφράσει τεκμηριωμένα την αντίθεσή μας για το άρθρο 41 του Ν. 3979/2011 που νομοθέτησε την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων παιδαγωγών των παιδικών σταθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, από 30 ώρες την εβδομάδα (δηλαδή 6 ώρες την ημέρα) σε 40 ώρες την εβδομάδα (δηλαδή 8 ώρες την ημέρα).
Ένας απλός γνώστης δεν θα συμφωνούσε ποτέ σε τέτοιες ρυθμίσεις και αυτό δείχνει και το αδιάφορο των συνεπειών που εκτός της βίαιης ανατροπής του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στον παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών, όπως πλέον φαίνεται και στην πράξη, οι χώροι αγωγής και μόρφωσης κατέληξαν σε χώρους φύλαξης, χωρίς την απαραίτητη ποιότητα για αυτή την ηλικία.
Δυστυχώς, μαζί με τα άλλα, πολύ μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί, όπως η έλλειψη πόρων, τα κάκιστα  κτίρια και οι κάτω του μετρίου υποδομές τους, τα υπεράριθμα παιδιά και η έλλειψη προσωπικού, προστίθεται και το απάνθρωπο ωράριο που προκαλεί τεράστια κόπωση, νευρικότητα, αποδυνάμωση πρωτοβουλιών κτλ, φαινόμενα που λειτουργούν αρνητικά στην ομαλότητα και στην αποτελεσματικότητα που απαιτείται για κάθε τάξη, με τελικό αποτέλεσμα το πολύ χαμηλό, δυστυχώς, επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όλες αυτές οι διαπιστώσεις αλλά και η αδιαφιλονίκητη εκτίμηση ότι όσο παραμένει αυτό το καθεστώς η κατάσταση θα επιδεινώνεται επικίνδυνα, δείχνουν την άμεση και αναγκαία επιστροφή στα προβλεπόμενα, του ωραρίου, στο Π.Δ. 588/1988.
Εάν πράγματι υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον  από την πολιτεία, για τις ευαίσθητες αυτές παιδικές ηλικίες και την αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής, το Υπουργείο Εσωτερικών και η ηγεσία της ΚΕΔΕ καλούνται αμέσως τώρα να διορθώσουν το τραγικό λάθος τους.




Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που οι συνέπειες της εφαρμογής του προκαλούν όλο και περισσότερα δυσμενή γεγονότα, για την πρώτη ηλικία των παιδιών που εισέρχονται για πρώτη φορά σε πρόγραμμα με παιδαγωγικό περιεχόμενο.

2 σχόλια:

  1. Τα παιδιά χρειάζονται χαρά, παιχνίδια, γέλια, αγκαλιές. Ως παιδαγωγοί θέλουμε να τους τα προσφέρουμε όλα με την καρδιά μας. Όταν όμως είσαι σωματικά και ψυχολογικά καταπιεσμένος και κουρασμένος από την αύξηση του ωραρίου, όλα αυτά χάνονται ή γίνονται βεβιασμένά, κάτι το οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται. Θέλουμε η πρώτη επαφή με το σχολείο να είναι χαμόγελα και όχι αγγαρεία. Παρακαλούμε λοιπόν βοηθήστε τους παιδαγωγούς και τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνχαρητήρια στο παραπάνω μήνυμα,συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.