Google+ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


   Ο Σύλλογος  Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, να δώσει τον Τομέα Καθαριότητας στους ιδιώτες, αντέδρασε και με συνέπεια εξέφρασε την αντίθεσή του στην Ιδιωτικοποίηση. Σε όσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας η Δημοτική Αρχή  έφερε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Τομέα Καθαριότητας μέσω διενέργειας διαγωνισμών,  κάναμε δυναμικές παρεμβάσεις τονίζοντας πως η απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας διευκολύνει τη Δημοτική Αρχή να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση της. Το τονίζαμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας  ότι η κατάργηση κομμάτι- κομμάτι του τομέα καθαριότητας θα οδηγήσει σε συνολική ιδιωτικοποίηση. Ότι σιγά -σιγά οι συνάδελφοί μας στην καθαριότητα θα μείνουν χωρίς αντικείμενο εργασίας οπότε στο τέλος θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα- απόλυση. Επιπλέον ότι η ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών και αύξηση των διαφόρων τελών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών, με ότι αυτό σημαίνει για εμάς τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας. Τις θέσεις μας τις κάναμε ευρέως γνωστές με πολλές ανακοινώσεις, στον τύπο. Εξαγγείλαμε κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τους διαγωνισμούς. Μάλιστα τον διαγωνισμό της 2ας Μαΐου 2013 καταφέραμε να τον ματαιώσουμε.
Η Δημοτική Αρχή όμως ήταν αποφασισμένη, δια πυρός και σιδήρου, να υλοποιήσει τις αποφάσεις της. Επιστράτεψε Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους (τόσο της συμπολίτευσης όσο και της μείζονος Αντιπολίτευσης) στις επιτροπές  διενέργειας-αξιολόγησης των διαγωνισμών, παρακάμπτοντας Υπάλληλους,  για να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κώλυμα. Στις  9 Μαΐου 2013, ο Καθαρισμός Οδών και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας  δόθηκε τελικά σε ιδιώτη.
 Η δε αγωνία της από την μαζική παρουσία μας στην 3ωρη στάση εργασίας στις 16/05/2013 ήταν τόσο μεγάλη, που επιστρατεύτηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος  προκειμένου να διασφαλιστεί η διενέργεια του επαναληπτικού διαγωνισμού. Αλλά δεν σταμάτησαν εδώ. Προκειμένου να σπείρουν την τρομοκρατία, δεν δίστασαν να ζητήσουν ακόμα και την παρέμβαση της αστυνομίας. Τελικά ο διαγωνισμός έγινε αλλά κηρύχτηκε άγονος διότι οι επιχειρηματίες ήθελαν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους.
Μετά από αυτό το αδιέξοδο, η Δημοτική Αρχή φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 τις απευθείας αναθέσεις των υπηρεσιών «Αποκομιδή  απορριμμάτων στην ΔΕ Ηγουμενίτσας», «Αποκομιδή  απορριμμάτων στην ΔΕ Συβότων», «Αποκομιδή  απορριμμάτων στην ΔΕ Πέρδικας», «Αποκομιδή  απορριμμάτων στην ΔΕ Μαργαριτίου». Δηλαδή ξεπουλάει τελικά στο επιχειρηματικό κέρδος ολόκληρο τον Τομέα της Καθαριότητας! Επιβεβαιωθήκαμε τελικά!
Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  δέχονται τον ιδιώτη που θα έχει εργαζόμενους που θα δουλεύουν  με συνθήκες γαλέρας χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς πείνας.
Η Δημοτική Αρχή βαδίζει πλάι-πλάι με την Κυβέρνηση- ΤΡΟΙΚΑ που κλείνει υπηρεσίες  και απολύει εργαζόμενους. Κανένα μνημόνιο δεν της επιβάλει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Είναι συνειδητή επιλογή να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στις λαϊκές οικογένειες αυξάνοντας την ανεργία, φορτώνοντας τους με ανταποδοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους για να δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.
Είναι υποχρεωμένοι  πολιτικά να εφαρμόσουν μια αντιεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τους συναδέλφους των Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας, τους Συλλόγους-Σωματεία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας,  τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία, τους συμπολίτες, να δώσουν το παρών  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2013 και ώρα 19:00’ και να ακυρώσουμε στην πράξη την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Όλοι θιγόμαστε από αυτήν! 



Ηγουμενίτσα 20/05/2013
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δείτε ακόμα:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - Εργαζόμενοι Ο.Τ.Α. ο μπαλασοπουλος στον δημο κιλελερ για την ιδιωτικοποιηση της ... Οι δημοτικοί υπάλληλοι αγωνίζονται στο δήμο Αγιάς για να ...
 Η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας- Διεθνής ...
 Οι "κουτόφραγκοι" - Εργαζόμενοι Ο.Τ.Α.
Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου και ΕΛΜΕ Χίου: Υπογράψτε ...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.