Google+ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Την Πέμπτη 16 Μαΐου η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας διενεργεί τον επαναληπτικό  ανοικτό διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Συβότων». προωθείται το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στον Δήμο μας.Είναι καθαρό ότι η κατάργηση φέτα – φέτα του τομέα καθαριότητας θα οδηγήσει σε διαθεσημότητες – απολύσεις .Είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών και αύξηση των διαφόρων τελών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας διεκδικεί: Κατάργηση της επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά δημόσιες  υπηρεσίες . Μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργηση τους, δωρεάν παροχές για τη λαϊκή οικογένεια, ανέργους. Διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά για όλους, σταθερή και μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και επειδή όλα αυτά απαιτούν χρήματα επαναφέρει τις προτάσεις για διεκδίκηση από το κράτος των παρακρατημένων φόρων για τους Δήμους, για την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45 %, την αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος .Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Θεσπρωτίας να συμμετέχουν στην 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 από τις 8.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. Όλοι στη συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στις 8.0 0 το πρωί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


Δείτε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση των συναδέλφων.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση του Συλλόγου μας, την Πέμπτη  02/05/2013, με την πραγματοποίηση  3ωρης στάσης εργασίας, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή μας στη  διενέργεια διαγωνισμού για την αποκομιδή  απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Συβότων, ματαιώθηκε  ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων. Συμπαραστάτης ήταν και η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών  Δημοσίων Υπαλλήλων  Διπλωματούχων  Ανωτάτων Σχολών η οποία πραγματοποίησε επίσης 3ωρη στάση εργασίας με τη συμμετοχή των Διπλωματούχων Μηχανικών, που υπηρετούν σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού Θεσπρωτίας, μέλη της οποίας είχαν οριστεί να συμμετέχουν στην επιτροπή διενέργειας - αξιολόγησης του παραπάνω διαγωνισμού.
 Βεβαίως  η Δημοτική Αρχή επανήλθε ώστε δια πυρός και σιδήρου να υλοποιήσει τις αποφάσεις της, με την μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής του, για την 16η Μαΐου 2013 , ημέρα Πέμπτη και ώρα από 10:00 έως 10:30 π.μ.
Μάλιστα η τακτική που θα ακολουθήσουν είναι η εξής: την Επιτροπή Διενέργειας-Αξιολόγησης  του διαγωνισμού θα την αποτελούν σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 111/07-05-2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, οι :
 Κωλέττας Γιώργος, Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος,
 Κάτσιος Χρήστος, Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος,
 Λάμπρου Αλκιβιάδης, Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος (της Αντιπολίτευσης).
Το ίδιο συνέβη και την Πέμπτη 09 / 05 /2013, στη διενέργεια του Δημόσιου Ανοιχτού  Διαγωνισμού, για την ανάθεση της εργασίας «Καθαρισμός Οδών και Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας: την επιτροπή διενέργειας- αξιολόγησης του παραπάνω διαγωνισμού αποτέλεσαν, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 111/07-05-2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας, και πάλι οι
 Κωλέττας Γιώργος, Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος,
 Κάτσιος Χρήστος, Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος,
 Λάμπρου Αλκιβιάδης, Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος.
Για να είναι σίγουροι δηλαδή ότι δεν θα υπάρξει κανένα κώλυμα όπως συνέβη με το διαγωνισμό   της 2ας  Μαΐου 2013.

Το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι που εμπλέκονταν στο διαγωνισμό της 2ας Μαΐου 2013 καθώς και οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απείργησαν ώστε να μην είναι συμμέτοχοι στις απολύσεις που ετοιμάζει ο Δήμαρχος, η καταδίκη από τα Σωματεία του Ιδιωτικού τομέα και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας που στάθηκαν στο πλάι του Συλλόγου μας στην 3ωρη στάση εργασίας, αλλά κυρίως το ότι οι ζωές των συναδέλφων και των οικογενειών τους που αύριο δεν θα έχουν δουλειά θα καταστραφούν, δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία για το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματιών. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Άλλωστε το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα, αν μπορούσαν θα απέλυαν εργαζόμενους που θεωρούν ότι τους «φορτώθηκαν» από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές! Τι και αν πολλούς από αυτούς τους τοποθέτησε η Δημοτική Αρχή σε θέσεις όπου υπήρχε έλλειψη προσωπικού!
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  που θα διενεργήσουν τον διαγωνισμό, όχι μόνο προσυπογράφουν τις απολύσεις των συναδέλφων μας στην αποκομιδή, αλλά ταυτόχρονα  καταργούν και θέσεις εργασίας για τον καθαρισμό της πόλης όπου θα μπορούσαν να δουλέψουν κάποιοι από τις χιλιάδες ανέργους. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Είναι υποχρεωμένοι  πολιτικά να εφαρμόσουν μια αντιεργατική-αντιλαϊκή-βάρβαρη πολιτική. Ο Δήμαρχος δέχεται τον ιδιώτη που θα έχει εργαζόμενους που θα δουλεύουν  με συνθήκες γαλέρας χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς πείνας.
Άρα άλλη μια φορά ο Δήμος είναι πρωτοπόρος στην ανατροπή - διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσα από, εφεδρείες, απολύσεις ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία και ασφαλιστικά δικαιώματα, η αντικατάστασή τους με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ξεπούλημα Υπηρεσιών του Δήμου στους ιδιώτες.
Η Δημοτική Αρχή βαδίζει πλάι-πλάι με την Κυβέρνηση, που κλείνει υπηρεσίες  και απολύει εργαζόμενους. Κανένα μνημόνιο δεν της επιβάλει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Είναι συνειδητή επιλογή να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στις λαϊκές οικογένειες αυξάνοντας την ανεργία, φορτώνοντας τους με ανταποδοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους για να δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες  -  Συμπολίτες, Συμπολίτισσες
Είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει «ολίγη» η «προσωρινή» ιδιωτικοποίηση. Η απαξίωση των απορριματοφόρων ,και του τομέα της καθαριότητας του Δήμου είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε συνολική ιδιωτικοποίηση.Την επόμενη χρονιά η κατάσταση των υποδομών θα είναι χειρότερη.
Είναι καθαρό ότι η κατάργηση φέτα – φέτα του τομέα καθαριότητας θα οδηγήσει σε διαθεσημότητες – απολύσεις .Είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στην  ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών και αύξηση των διαφόρων τελών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας διεκδικεί: Κατάργηση της επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά δημόσιες  υπηρεσίες . Μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργηση τους, δωρεάν παροχές για τη λαϊκή οικογένεια, ανέργους. Διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά για όλους, σταθερή και μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και επειδή όλα αυτά απαιτούν χρήματα  επαναφέρει τις προτάσεις για διεκδίκηση από το κράτος των παρακρατημένων φόρων για τους Δήμους, για την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45 %, την αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος .

1. Καλούμε τους συναδέλφους των Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας, τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες της πόλης, τους συμπολίτες, να είναι σε επαγρύπνηση.
2. Να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να παλέψουν για κεντρικό εθνικό σχεδιασμό και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα σέβεται το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους, το λαϊκό εισόδημα, μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, της λαϊκής οικονομίας, της λαϊκής εξουσίας.


Ηγουμενίτσα 13/05/2013
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                   ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


 Δείτε επίσης:

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - Εργαζόμενοι Ο.Τ.Α.
ο μπαλασοπουλος στον δημο κιλελερ για την ιδιωτικοποιηση της ...
Οι δημοτικοί υπάλληλοι αγωνίζονται στο δήμο Αγιάς για να ...
 Η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας- Διεθνής ...
 Οι "κουτόφραγκοι" - Εργαζόμενοι Ο.Τ.Α.
Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου και ΕΛΜΕ Χίου: Υπογράψτε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.