Google+ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

  Δήμος Ηγουμενίτσας, δήμος Σουλίου, δήμος Φιλιατών.    

 Η ανάπτυξη έρχεται μας είπαν, κρυφτείτε γιατί θα μας πλακώσει.

Ανάπτυξη όμως για ποιούς;  φυσικά για λίγους και εκλεκτούς που θα πλουτίσουν πάλι σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, αφού σε σύντομο διάστημα είναι σίγουρο πως τα δημοτικά τέλη θα εκτοξευτούν, έχουν φροντίσει άλλωστε και για αυτο, θυμάστε; "εως και δεκαπλασιασμό των δημοτικών τελών ". 

 Ανακοίνωση των συναδέλφων Ο.Τ.Α. νομού Θεσπρωτίας

 Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 η Δημοτική Αρχή Φιλιατών ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση τα εξής θέματα:
1. Απόφαση διενέργειας διαγωνισμού για την αποκομιδή απορριμμάτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατών –Ελαίας και της Τ.Κ. Βρυσέλλας και
2 Απόφαση διενέργειας διαγωνισμού για την καθαριότητα οδών- πλατειών, και κοινοχρήστων χώρων Φιλιατών και Δημοτικής Ενότητας Σαγιάδας.

Βέβαια προηγήθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει  κατά πλειοψηφία δύο αποφάσεις που αφορούν την διενέργεια ανοιχτών διαγωνισμών για την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Συβότων καθώς και τον καθαρισμό οδών, κοινοχρήστων χώρων και πλατειών στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Οι δύο διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στις 26/04/2013. Το ίδιο έπραξε και ο Δήμος Σουλίου ο οποίος διακήρυξε διαγωνισμό για την Αποκομιδή απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Αχέροντα και στη Δημοτική Ενότητα Σουλίου και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, με ημερομηνία διεξαγωγής την 16η Απριλίου 2013.

Η διοίκηση του Δήμου Φιλιατών βλέπει τη λύση της ιδιωτικοποίησης τμημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας ως αναπόφευκτη , καθώς όπως υποστηρίζει το υφιστάμενο προσωπικό(οδηγοί, συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές) είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

•    Δηλαδή η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι έχει «αγαθές προθέσεις». Επισημαίνουμε ότι όλα τα μεγάλα εγκλήματα έχουν γίνει από «αγαθές προθέσεις». Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο όνομα της καθαρής πόλης, στο όνομα της «βελτίωσης» της ποιότητας της ζωής των πολιτών, προωθείται το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους  στον Δήμο.

•    Επίσης είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει «ολίγη» ή «προσωρινή» ιδιωτικοποίηση. Η απαξίωση του τομέα της καθαριότητας του Δήμου είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε συνολική ιδιωτικοποίηση. Την επόμενη χρονιά η κατάσταση των υποδομών θα είναι χειρότερη. Τότε ο ιδιώτης επιχειρηματίας είναι βέβαιο ότι θα ακριβήνει τα τιμολόγια.
•    Το πρόβλημα δεν προέκυψε ξαφνικά. Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση είναι αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής. Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για να μην φτάσουμε στο σημείο να μην επαρκεί το προσωπικό; Τι ενέργειες έκανε, τι διεκδίκησε; Πώς; Από που; Αντικειμενικά αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί στην συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και την παραχώρηση στους ιδιώτες σαν «αναγκαίο κακό»;
•    Η αλήθεια όμως είναι πως η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη πολιτικά να εφαρμόσει την αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης για μικρό και ευέλικτο κράτος, για αξιοποίηση  της κρίσης για να επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις του Καλλικράτη, υποτασσόμενη  στις οδηγίες της Ε.Ε., που ζητά την κρίση να την πληρώσουν οι λαοί.
•    Ένα είναι βέβαιο, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου: η κατάργηση φέτα – φέτα του τομέα καθαριότητας θα οδηγήσει σε διαθεσημότητες – απολύσεις. Στην θέση των κακά πληρωμένων, αλλά με εργασιακά δικαιώματα, εργαζομένων του Δήμου θα προσληφθούν από τον ιδιώτη επιχειρηματία εργαζόμενοι  που στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώνονται με βάση τα ιδιωτικά συμφωνητικά. θα έχει φθηνούς εργαζόμενους  με συνθήκες δουλειάς γαλέρας. Υπάρχει εμπειρία για το πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και με τι ωράρια δουλεύουν. Βέβαια πρέπει να τονιστεί πώς αν σήμερα «χτυπάει η καμπάνα» για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, αύριο θα  «χτυπήσει» και για άλλες ειδικότητες εργαζομένων αφού η κυβερνητική πολιτική προσανατολίζεται στο ξεπούλημα των κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και στις μαζικές απολύσεις!
•    Υπάρχει πρόβλημα με την  καθαριότητα  στο Δήμο; Σαφέστατα και υπάρχει. Ο τρόπος για να λυθεί είναι :
Προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού.
Αυτή η λύση βέβαια σκοντάφτει στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. για μικρό και ευέλικτο  κράτος, στην πολιτική των ιδιωτικοποίησεων σε όλους τους τομείς π.χ. υγεία, παιδεία …. Τώρα και η καθαριότητα παραδίδεται στα επιχειρησιακά συμφέροντα. Αυτή την πολιτική έχουμε υποχρέωση να αντιπαλέψουμε.
•    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ όλα αυτά τα σχέδια που προωθούνται και καλεί τη δημοτική αρχή και τους Δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν τις δύο αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνουν σοβαρές ευθύνες για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και την παράδοση τους στην επιχειρηματική δράση. Με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα οδηγήσει στην  ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών και αύξηση των διαφόρων τελών, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών. Αυτό επιβάλει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Αυτή η πολιτική θα οδηγήσει στην επιβολή νεών φόρων και χαρατσιών από τον «Δήμο Α.Ε.» αυτή την φορά . Αυτό γίνεται γιατί το κίνητρο για την όποια ανάπτυξη είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
•    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα του Δήμου να ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΝ αυτήν την πολιτική. Να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για: Κατάργηση της επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά δημόσιες  υπηρεσίες. Μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργηση τους, δωρεάν παροχές για τη λαϊκή οικογένεια, ανέργους. Διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά για όλους, σταθερή και μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και επειδή όλα αυτά απαιτούν χρήματα καταθέτουμε τις προτάσεις για διεκδίκηση από το κράτος των παρακρατημένων φόρων για τους Δήμους, για την φορολόγηση των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων με συντελεστή 45 %, την αγωνιστική διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος . Να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ  για κεντρικό εθνικό σχεδιασμό και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα σέβεται το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους, το λαϊκό εισόδημα, μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Η πόλη έχει πολλούς άνεργους, κακοπληρωμένους ή τελείως απλήρωτους εργαζόμενους. Δεν χρειάζεται άλλους!
Κανένας δεν έχει όφελος από αυτή την κατάσταση.  Η ιδιωτικοποίηση δεν πρέπει να περάσει!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας,  τους Συλλόγους, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών την Τετάρτη  17/4/2013 και ώρα 7.00 μ.μ.

  


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Αθήνα, 29 Απριλίου 2013

    Αριθμ. Πρωτ.: 414

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ 2013
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – 9.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.
ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με απόφασή της, δηλώνει τη συμπαράστασή της στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας να προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ 2013 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας. Σκοπός της κινητοποίησης είναι να αποτραπεί με κάθε τρόπο η προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Σύβοτων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για την απόφασή της να προχωρήσει σε δημοπρασία για την εκχώρηση σε ιδιώτες της αρμοδιότητας της αποκομιδής των απορριμμάτων, την καλεί να την ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ και μαζί με τους εργαζόμενους και τους Δημότες να διεκδικήσουν τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής έρχεται σε μια εποχή που η τρικομματική συγκυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την οικονομική, λειτουργική και θεσμική κατάρρευσή τους.
Η ιδιωτικοποίηση το μόνο που επιφέρει είναι απολύσεις προσωπικού, αύξηση της ανεργίας και υπέρογκη επιβάρυνση των κατοίκων μέσα από τα Δημοτικά Τέλη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας με τη δυναμική, αγωνιστική και ενωτική παρουσία τους να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη δημοπρασία και να προστατεύσουν το δικαίωμά τους στην εργασία αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος         Γιάννης Τσούνης

Δείτε ακόμα:
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - Εργαζόμενοι Ο.Τ.Α.
ο μπαλασοπουλος στον δημο κιλελερ για την ιδιωτικοποιηση της ...
Οι δημοτικοί υπάλληλοι αγωνίζονται στο δήμο Αγιάς για να ...
 Η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας- Διεθνής ...
 Οι "κουτόφραγκοι" - Εργαζόμενοι Ο.Τ.Α.
Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου και ΕΛΜΕ Χίου: Υπογράψτε ...

2 σχόλια:

  1. ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 115
    15 Ιουλίου 2010
    NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3863
    Άρθρο 68
    Συμβάσεις εργολαβίας εταιρειών
    παροχής υπηρεσιών
    1. Όταν το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου
    Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ), οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκη−
    σης (Ο.Τ.Α.), οι φορείς και οι οργανισμοί του δημόσιου
    τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται από τις οικείες
    διατάξεις, αναθέτουν ή προκηρύσσουν διαγωνισμό για
    παροχή υπηρεσιών καθαρισμού ή φύλαξης, οφείλουν
    να ζητούν από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών καθαρισμού ή φύλαξης (εργολάβοι να αναφέρουν στην προσφορά τους), εκτός των άλλων, τα εξής:
    Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι ολα αυτά είναι νόμος του κράτους από το Ιούλιο του 2010. Αποσιωπούν και παριστάνουν τον υπερασπιστή των εργαζομένων την τελευταία στιγμή , ενώ δεν έκαναν καμία ενέργεια όταν ψηφιζόταν ο νόμος . Να τους χαιρόμαστε τους συνδικαλιστές μας είτε τοων πρωτοβάθμιων ή των τριτοβάθμιων (ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ )


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λεγόμενα ΣΔΥΤ; Οπως λέει και ο φίλος παραπάνω έτσι είναι τα ήξεραν και δεν μίλαγαν και όταν μίλησαν ήταν τίποτα,σαν την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγηλαν στους παραπάνω δήμους,πω πω μεγάλη τη κινητοποίηση,φοβήθηκαν πολύ, έτσι,ενας ενας δήμος που θα ιδιωτοκοποιήτε να κάνουμε και απο μία τρίωρη, για βάλτες όλες μαζί να δεις πόσες μέρες είναι,όχι παίζουμε..
    Α.. βγάλτε και μία ανακοίνωση μην μας παρεξηγήσουν.
    (ΠΟΕ-ΟΤΑ)κλπ


    Συναδελφος Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.